Smary dla przemysłu spożywczego - dobór |
Oferta smarów JAX Technologia JAX Dobór smarów Przykłady stosowania Referencje |
Przedstawiamy karty dobory poszczegółnych olejów lub smarów JAX dla przemysłu spożywczego do poszczególnych czynności lub urządzeń. Przedstawione zostały w formie dwóch tabel - jednej dla smarów ciekłych (olejów) oraz drugiej dla smarów stałych. DOBÓR SMARÓW CIEKŁYCH (OLEJÓW) |
MP 62 | MP 78 | MP 86 | 85W- 140FG |
MP220 MP320 |
FGH- AW46 |
Cylinder Oil FG |
|
Ogólne przeznaczenie | XX | XX | X | ||||
Systemy hydrauliczne | XX | XX | |||||
Przekładnie | X | X | XX | XX | XX | ||
Smarownice olejowe | XX | XX | X | ||||
Linia spręż powietrza | X | ||||||
Łańcuchy < 93,3oC | X | XX | XX | ||||
Łańcuchy do 315,5 oC | XX | ||||||
Zamrażarki do -51 oC | XX | ||||||
Pompy próżniowe | X | ||||||
Zamykarki | XX |
LEGENDA : MP = Magna Plate, XX - szczególnie zalecany, X - zalecany UWAGI : |
DOBÓR SMARÓW STAŁYCH |
MP-8 | MP-22 | Clear Guard |
Halo Guard |
MP-62 | Poly Guard |
Oven Ice |
|
Ogólne przeznaczenie | X | XX | XX | XX | |||
Zmywarki, nadziewarki | X | XX | XX | XX | |||
Łożyska | X | XX | XX | XX | |||
Wys. temp. > 149oC | XX | XX | XX | XX | XX | ||
Niskie temp <4,4 oC | XX | ||||||
Zamrażarki od -51 oC | XX | ||||||
Automat. syst. smarownicze | XX * | X | XX * | ||||
Noże i piły do mięsa | X | X | XX | X | |||
Środ. o dużej wilgotności | X | XX | XX | X | |||
Środowiska korozyjne | XX | X | X | ||||
Otwarte przekładnie | X |
LEGENDA : Nazwa czcionką czarną - stała oferta, Nazwa cz. brązową - na zamówienie, MP = Magna Plate, XX - szczególnie zalecany, X - zalecany, * - tylko Halo Guard FG LT UWAGI - ZAMYKARKI/ZSZYWARKI |
do dz. "Smary przemysłowe" do str. głównej |
|
e-mail: biuro@demichem.hg.pl lub demichem@go2.pl |